Simon kipt...

kipspareribs met sesam honingsaus

Simon kipt kipspareribs met sesam honingsaus


boodschappenlijstje
8 ontbeende kippendijen (of kant-en-klare kipspareribs) | 1 l kippenbouillon (van een blokje) | 3 eetl. honing | 2 eetl. hot chilisaus of 1 chilipepertje in stukjes | 3 eetlepels Sesamzaad (om te strooien) | 2 eetlepels BBQ saus | 1 teentje, gehakte knoflook | 2 eetl. ketjap | eventueel 2 theel. sambal | 1 eetl. olijfolie |   peper | zout |

nodig
kom, barbecue (of grill), kwastje, schaal, pan

bereiding | 4 pers. 30 min.
Zet de barbecue vast aan. (Kan ook uit de oven, dan hoeft de kip niet voorgekookt te worden.) Gaar de kippendijen in kippenbouillon ongeveer 10 min. op laag vuur voor. Haal de kip uit de bouillon en bestrooi met peper en zout. Maak de honing, de chilisaus, de BBQ saus, de knoflook en ketjap tot een smeuïge marinade. Voor wie het nog heter mag, kun je hier ook nog de sambal aan toevoegen. Smeer de kippendijen hier meerdere keren royaal mee in.


    1 van 2    
X