Irene kipt...

gevulde kipfilet met briesaus

Ik heb twee passies. Mijn werk en koken. Een fijne combinatie. Net als dit heerlijk verrassende kiprecept. Kip, zalm, spinazie en de frisheid van een lekkere briesaus. Een favoriet op onze tafel. Zeker als er iets te vieren valt. En ja, dat is best vaak.


Irene kipt gevulde kipfilet met briesaus


nodig

wok, pan, schaal, aluminiumfolie, plank, scherp mes, prikkers

boodschappenlijstje
4 kipfilets | 200 g verse spinazie | 100 g gerookte zalm in plakjes | 1 dl kippenbouillon | 250 ml kookroom of crème fraîche | 100 g brie | peper | zout |

bereiding
Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak heel kort de spinazie op zo hoog mogelijk vuur. Maak op smaak af met wat zout en peper. Halveer de kipfilets in de lengte, zodat je twee gelijke plakken krijgt. Bestrooi deze naar smaak met wat zout en peper. Leg hierin een plakje zalm en een kwart van de geroerbakte spinazie en rol de filets op. Zet de kipfilets stevig vast met een prikker. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kipfilets om en om op laag vuur in ongeveer 15 min. gaar.

Haal de kipfilets uit de pan en houdt warm in een schaal met aluminiumfolie. Voeg in de pan de room, de bouillon en de brie in stukjes toe. Verwarm dit zachtjes tot een smeuïge, volle saus.


    1 van 2    
X