Lonneke kipt...

zoete kipreepjes

Als moeder wil je dat ze gezond eten. Is met dit recept geen probleem. Het geheim zit ‘m in de honing. Daardoor krijgt de kip een volle, zoete smaak. En de groenten, die nemen ze er graag bij. Wij eten de kipreepjes trouwens altijd met pasta.

Lonneke kipt zoete kipreepjes


nodig
kom, wok of hapjespan, aluminiumfolie

boodschappenlijstje
4 kipfilets in reepjes | 3 eetl. honing | 2 eetl. olie | kipkruiden | verse Italiaanse roerbakgroenten | 1 schoongemaakte oranje en 1 gele paprika in stukjes | 4-5 verse tomaten in stukjes | 2 theel. Italiaanse kruiden | 2 eetl. gehakte gember | ketjap manis (zoet) | zout en peper uit de molen |

bereiding voor 4 personen
Meng de honing met 1 eetl. olie en kipkruiden naar smaak. Voeg de kip toe en meng dit door elkaar. Verwarm de overige olie in de wok. Roerbak hierin de kip goudbruin en gaar. Neem de kip dan uit de wok en houd warm in aluminiumfolie. Roerbak alle groenten met de paprika's in de wok. Voeg de tomaten, de kruiden en de kip toe. Maak op smaak met de gember, ketjap, zout en peper.

Lekker met: gekookte pasta en alle groenten.

X